Νέα - Ανακοινώσεις

Τα 5 καλοκαιρινά πιο συνηθισμένα τσιμπήματα από έντομα και η αντιμετώπισή τους

Τα 5 καλοκαιρινά πιο συνηθισμένα τσιμπήματα από έντομα και η αντιμετώπισή τους

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ σημαίνει ότι τον περισσότερο χρόνο τον περνάτε έξω και έτσι έχετε περισσότερες πιθανότητες να σας τσιμπήσει κάποιο έντομο. Τις περισσότερες φορές, θα εμφανίσετε κάποια κοκκινίλα, λίγο πρήξιμο και φαγούρα. Αυτά τα συμπτώματα αντιμετωπίζονται συνήθως εύκολα με ειδικές κρέμες και αντιισταμινικά. Κάποιες φορές, μπορεί να εμφανιστεί αλλεργική αντίδραση με δυσκολία αναπνοής και σοβαρό πρήξιμο. Αν σας συμβεί αυτό, χρειάζεται να επισκεφθείτε αμέσως γιατρό ή φαρμακείο.

Τσίμπημα ΚΟΥΝΟΥΠΙΟΥ

Τα κουνούπια γενικά μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες. Αν και το πιθανότερο είναι απλά να εμφανίσετε κοκκινίλα και φαγούρα, τα κουνούπια τρέφονται με αίμα και μπορούν να μεταδώσουν διάφορες ασθένειες, όπως εκείνη του Δυτικού Νείλου. Ο ιός του Δυτικού Νείλου εκδηλώνεται με πυρετό, αδυναμία, πόνους στους μυς και στις αρθρώσεις και διόγκωση των λεμφαδένων. Τα συμπτώματα διαρκούν από 4 έως 7 μέρες.

Ωστόσο, αυτές οι περιπτώσεις είναι αρκετά σπάνιες στη χώρα μας. Σε άλλες περιπτώσεις, οι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν αλλεργικές αντιδράσεις στο τσίμπημα του κουνουπιού με εμετούς, εξανθήματα και δυσκολία αναπνοής. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, επισκεφθείτε γιατρό.

Τσίμπημα ΤΣΙΜΠΟΥΡΙ

Τα τσιμπούρια υπάρχουν στην ύπαιθρο και είναι υπεύθυνα για αρκετές ασθένειες. Συνήθως προσκολλώνται σε ζώα και κατοικίδια. Το τσίμπημά τους μπορεί να μολύνει τον οργανισμό με παράσιτα, βακτήρια και ιούς, όπως τη νόσο του Lyme, του Δυτικού Νείλου και τουλαραιμία. Ο κίνδυνος για κάθε πάθηση εξαρτάται από τη γεωγραφία.

Οι περισσότερες από αυτές τις ασθένειες έχουν συνηθισμένα συμπτώματα, σαν της γρίπης. Αν όμως δείτε ένα τσιμπούρι προσκολλώμενο πάνω σας, χρειάζεται να επισκεφθείτε γιατρό. Τα περισσότερα τσιμπήματα θεραπεύονται με αντιβιοτικά, αλλά χρειάζεται πρώτα να διαγνωστούν σωστά.

Η εταιρία μας προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις εντομοκτονίας και καταπολέμησης κοριών

Τσίμπημα ΨΥΛΛΟΥ

Οι ψύλλοι ταλαιπωρούν πολύ τις γάτες και τους σκύλους, αλλά και οι άνθρωποι μπορεί να κολλήσουν. Θα παρατηρήσετε μικρά κόκκινα εξογκώματα, αν σας έχουν τσιμπήσει ψύλλοι. Συχνά, θα δείτε τρία μικρά εξογκώματα μαζί στα πόδια και στους αστραγάλους. Το σημαντικό είναι να μην ξύσετε το τσίμπημα. Οι οργανισμοί αυτοί απελευθερώνουν βακτήρια και όταν το ξύσετε βοηθάτε στην απελευθέρωση αυτή, κάτι που μπορεί να προκαλέσει μόλυνση. Η φαγούρα είναι το κύριο σύμπτωμα του τσιμπήματος αυτού.

Αν είστε αλλεργικοί, μπορεί να δυσκολευτείτε να αναπνεύσετε. Τα μολυσμένα τσιμπήματα πρήζονται και γεμίζουν πύον. Τα αντιισταμινικά και οι τοπικές αλοιφές μπορούν να βοηθήσουν στη φαγούρα και στις αλλεργικές αντιδράσεις. Μπορείτε να κάνετε ένα χλιαρό μπάνιο με διάλυμα από βρώμη, αλλά μην κάνετε πολύ ζεστά μπάνια, που μπορεί να προκαλέσουν περισσότερη φαγούρα.

Τσίμπημα ΚΟΡΙΟΥ

Δεν μεταφέρουν ασθένειες, αλλά είναι περισσότερο ενοχλητικοί και μπορεί να προκαλέσουν και άσχημες αντιδράσεις. Αποτελούν μεγάλο πρόβλημα σε ξενοδοχεία, κυρίως στα κρεβάτια. Ορισμένοι άνθρωποι δεν έχουν καμία αντίδραση στο τσίμπημα του κοριού. Άλλοι εμφανίζουν κόκκινα σημάδια με πρήξιμο και φαγούρα, αλλά συνήθως εμφανίζονται μετά από μέρες.

Δεν μπορούμε να νιώσουμε το τσίμπημά τους, επειδή εισάγουν αναισθητικό. Προσπαθήστε να μην ξυθείτε, υπάρχουν ειδικές λοσιόν που θα σας βοηθήσουν σε αυτό. Και φυσικά κάντε ο,τι είναι απαραίτητο για να απομακρύνετε τους κοριούς, αν βρίσκονται στο σπίτι σας.

Τσίμπημα ΜΥΡΜΗΓΚΙΟΥ

Από όλα τα διαφορετικά μυρμήγκια, τα κόκκινα μεγάλα μυρμήγκια κάνουν το πιο επώδυνο τσίμπημα. Είναι πολύ επιθετικά και τσιμπάνε κάνοντας ένα μεγάλο κύκλο. Και αυτά τα τσιμπήματα δεν πονάνε μόνο, αλλά προκαλούν φαγούρα. Η περιοχή γίνεται κόκκινη και γεμίζει πύον.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πλύνετε την περιοχή με σαπούνι και νερό. Ύστερα τοποθετήστε λίγο πάνω και αφήστε το για 10 λεπτά. Αν η φαγούρα επιμείνει, δοκιμάστε τα αντιισταμινικά. Αν δεν είστε αλλεργικοί, θα υποχωρήσει σύντομα. Αν είστε, χρειάζεται άμεσα να επισκεφθείτε γιατρό.

Η εταιρία μας προσφέρει αποτελεσματικές συσκευές εντομοαπώθησης και αρωματισμού χώρων

Τι συμβαίνει όταν μια μύγα καθίσει στο φαγητό μας

Τι συμβαίνει όταν μια μύγα καθίσει στο φαγητό μας; Τι λένε οι ειδικοί;

Αν και πολλοί θεωρούν ότι οι μύγες είναι απλά ένα ενοχλητικό έντομο, αποδεικνύεται εν τέλει ότι τα έντομα αυτά πέρα από ενοχλητικά, είναι φορτωμένα με εκατοντάδες μικρόβια που θα μπορούσαν να αποτελέσουν σοβαρή απειλή για την υγεία.

Όπως αποκάλυψε ένας εμπειρογνώμονας ελέγχου παρασίτων, οι μύγες μεταφέρουν κατά μέσον όρο πάνω από 200 είδη επιβλαβή βακτήρια, χάρη στα αηδιαστικά πράγματα που τείνουν να προσγειώνονται, όπως σάπια τρόφιμα και κόπρανα.

Τα βακτήρια αυτά συσσωρεύονται στις χιλιάδες μικροσκοπικές τρίχες που υπάρχουν στα πόδια τους και κατ’ επέκταση μεταφέρονται στο φαγητό μας.

Ο Ron Harrison, εντομολόγος και διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών στο Orkin pest control δηλώνει ότι ένα δευτερόλεπτο αρκεί για να μεταφερθούν όλα τα μικρόβια και τα βακτήρια στο φαγητό μας και «δεδομένου ότι οι μύγες μπορούν να μεταφέρουν σοβαρές, μεταδοτικές ασθένειες όπως η χολέρα, η δυσεντερία και ο τυφοειδής, θα ήταν καλύτερο να αποφεύγετε να τρώτε πράγματα στα οποία προσγειώνεται μία μύγα».

Έτσι την επόμενη φορά που μια μύγα θα προσγειωθεί στο φαγητό σας, θα ήταν καλύτερο να κόψετε το κομμάτι που έχει αγγίξει και απλά να το πετάξετε για να μην καταναλώσετε μαζί με το φαγητό και τα μικρόβια του εντόμου.

8 λόγοι να κάνετε απεντόμωση την άνοιξη

8 λόγοι να κάνετε απεντόμωση την άνοιξη

  1. Την άνοιξη κάνουν την επανεμφάνιση τους τα μυρμήγκια, καθώς οι κλιματικές συνθήκες τους επιτρέπουν να βγουν έξω από τις φωλιές τους προς αναζήτηση τροφής για την αποικία τους.
  2. Οι κατσαρίδες αρχίζουν να κάνουν πιο τακτική την εμφάνισή τους λόγω του ότι οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας είναι τέτοιες που επιτρέπουν την γρήγορη αναπαραγωγή τους. Μέσα σ’ ένα τρίμηνο ο πληθυσμός τους μπορεί να αυξηθεί 27 φορές!!!
  3. Οι συνθήκες ζέστης και υγρασίας που επικρατούν αυτή την εποχή ευνοούν την γρήγορη αναπαραγωγή και ανάπτυξη των ψύλλων και κοριών. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στους χώρους που έχουν κατοικίδια καθώς αποτελούν τους κατάλληλους ξενιστές (φορείς) αυτών.
  4. Οι σφήκες δημιουργούν τις φωλιές τους καθώς ζεσταίνει ο καιρός την άνοιξη. Οπότε όσο πιο έγκαιρα αυτήν την εποχή εντοπίσουμε κάποια σφηκοφωλιά σε σημεία που είχε δημιουργηθεί και προηγούμενες χρονιές και κάνουμε εφαρμογή απεντόμωσης, προλαβαίνουμε το πρόβλημα πριν γίνει ακόμη πιο έντονο.
  5. Τα κουνούπια αρχίζουν την αναπαραγωγή τους αυτή την εποχή. Οπότε συνίσταται προληπτικός ψεκασμός ώστε να μειωθούν όσο το δυνατό τα έντομα που θα γεννήσουν στον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού. Στη συνέχεια χρειάζονται μηνιαίες επαναλήψεις μέχρι και το φθινόπωρο.
  6. Οι μύγες βρίσκονται σε έξαρση κατά τους θερμούς μήνες του καλοκαιριού. Για την καταπολέμηση τους πρέπει να ψεκαστούν νωρίς την άνοιξη πιθανές εστίες.
  7. Κάνοντας απεντόμωση στις αρχές της άνοιξης σταματάμε τον αναπαραγωγικό κύκλο των εντόμων με αποτέλεσμα να μην έχουμε μετέπειτα πρόβλημα τους πιο θερμούς μήνες του καλοκαιριού.
  8. Κάνοντας μία απεντόμωση στις αρχές της άνοιξης είμαστε διπλά κερδισμένοι διότι προλαβαίνουμε το πρόβλημα πριν εμφανιστεί και είμαστε και κερδισμένοι οικονομικά γιατί εφόσον εμφανιστεί το πρόβλημα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χρειαστούν πάνω από μία εφαρμογές απεντόμωσης για να το εξαλείψουμε και συνεπώς διπλάσιο κόστος.

Καλέστε μας για μια ΔΩΡΕΑΝ επίσκεψη στο χώρο σας από έμπειρο τεχνικό για εγγυημένες προτάσεις πρόληψης και καταπολέμησης εντόμων προσαρμοσμένες στις δικές σας ανάγκες πάντα με πιστοποίηση.

Απεντόμωση με την μέθοδο νεφελοψεκασμού (βίντεο)

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ με την μέθοδο νεφελοψεκασμού για κουνούπια σε χώρο συγκέντρωσης ομβρίων υδάτων.

Ο ιός Covid-19 μεταδίδεται με τα τσιμπήματα εντόμων (π.χ. κουνουπιών)

ΜΥΘΟΣ: Ο ιός Covid-19 μεταδίδεται με τα τσιμπήματα εντόμων (π.χ. κουνουπιών)

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο νέος κορονοϊός μεταδίδεται από οποιοδήποτε έντομο, συμπεριλαμβανομένων των κουνουπιών.

Όπως εξηγεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, «o νέος κορονοϊός είναι ένας ιός της αναπνευστικής οδού, που εξαπλώνεται κυρίως μέσω των σταγονιδίων που δημιουργούνται όταν ένα μολυσμένο άτομο βήχει ή φτερνίζεται, ή μέσω σταγονιδίων σάλιου ή εκροής από τη μύτη. Για να προστατεύσετε τον εαυτό σας, καθαρίστε συχνά τα χέρια σας με απολυμαντικό με βάση το οινόπνευμα ή πλύνετε με σαπούνι και νερό. Επίσης, αποφύγετε στενή επαφή με καθέναν που βήχει και φτερνίζεται».

Ωστόσο, έντομα όπως τα κουνούπια είναι πιθανό να μεταφέρουν άλλες μολυσματικές νόσους στην Ελλάδα (όπως ο Ιός του Δυτικού Νείλου, ελονοσία, Δάγκειο, Chikungunya κ.ά.).

Για περισσότερες πληροφορίες και μεθόδους προστασίας έναντι κουνουπιών και άλλων εντόμων, ενημερωθείτε εδώ.

Θεοκλής Ζαούτης, MD, MSCE, PhD

Καθηγητής Επιδημιολογίας, Ιατρική Σχολή Perelman, Πανεπιστήμιο Pennsylvania
Τομέας Λοιμώξεων, The Children’s Hospital of Philadelphia
Καθηγητής Παιδιατρικής, Werner και Gertrude Henle

Ακολουθήστε την Hylisis στα social media

hilysis υπηρεσιεσ απεντομωσης απολυμανσησ μυοκτονιασ βιοκαθαρισμοι στρωματων καταπολεμηση εντομων κουνουπιων κατσαριδων αργολιδα

Άγιος Αδριανός
ΤΚ 211 00 Ναύπλιο
Αργολίδα
Τηλ. 27520 99282
Κιν. 697 435 9444
Email: info@hylisis.gr

Απολύμναση κατά κορονοιου covid

© Copyright 2021 - Hylisis Pest Control Services